Wij staan voor u klaar

Werkwijze orthodontie

1e afspraak

Dit is de eerste kennismaking, dit consult bestaat uit een kort mondonderzoek door de specialist tandarts voor orthodontie. Hierin wordt de noodzaak of wens tot behandeling bekeken. Afhankelijk hiervan wordt er samen met u gekeken of u wel of niet zult starten met de behandeling. 

2e afspraak

Op het moment dat u gaat starten met de behandeling worden er gebitsafdrukken en röntgen- en digitale foto’s gemaakt. Uitsluitend deze afspraak vindt plaats bij Atlas Dental Care Eindhoven aan de Ten Hagestraat 10 te Eindhoven. Hier hebben wij alle apparatuur om de benodigde afdrukken te kunnen maken. Na analyse hiervan wordt het definitieve behandelplan opgesteld. De overige afspraken zullen weer bij Praktijk voor Parodontologie & Orthodontie Eindhoven plaatsvinden.

3e afspraak

Het behandelplan wordt individueel met de patiënt afgestemd. Er wordt tevens een schatting van de kosten en de behandelduur gemaakt. U krijgt de begroting mee van het besproken behandelplan.

4 afspraak

Nadat wij de begroting en het behandelplan ondertekend hebben ontvangen van u wordt er gestart met het plaatsen van de beugel. Dit kan een vaste of een uitneembare beugel zijn, afhankelijk van het behandelplan.

Maandelijkse controle

De maandelijkse controle afspraken bestaan uit het aanpassen van de beugel en het controleren van de voortgang van de beugel. Deze controles zijn belangrijk voor een goed verloop van het proces van de beugelbehandeling. Deze controles worden gepland om de 4 weken.

Mondhygiëne

De mondhygiëne is bij het dragen van een beugel extra belangrijk.

Daarom zijn tijdens de orthodontische behandeling extra controles noodzakelijk bij onze preventie-assistente zodat uw mond zo gezond mogelijk blijft en er geen schade ontstaat als gevolg van de beugel. 

Voor volwassenen zal hiervoor iedere 3 tot 6 maanden een afspraak worden gemaakt en voor kinderen iedere 3 maanden.

Verwijderen van de beugel

Bij het verwijderen van de beugel worden meestal draadspalkjes achter de voortanden geplaatst, deze spalken zorgen er voor dat de tanden op de juiste plek blijven staan. 

Ook wordt er vaak een nachtbeugel gebruikt, omdat deze nog beter het resultaat stabiel houdt.

Nacontrole

Zodra de beugelbehandeling is afgelopen worden er nog een aantal nacontroles gedaan, dit wordt ook wel de retentiefase genoemd. Dit doen we om te kijken of het eindresultaat stabiel blijft. Bovendien worden dan ook de eventueel aanwezige draadspalkjes gecontroleerd. 

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag
08:15 – 12:15 en 13:00 – 17:00

Dinsdag
08:15 – 12:15 en 13:00 – 17:00

Woensdag
08:15 – 12:15 en 13:00 – 17:00

Donderdag
08:15 – 12:15 en 13:00 – 17:00