Wij staan voor u klaar

Tarieven orthodontie

Tarieven

Draag jij een beugel of ben jij van plan een beugel te nemen? Dan is het goed om te weten welke zorgverzekeraars de kosten voor orthodontie vergoeden. Er bestaan namelijk grote verschillen per zorgverzekeraar. Het is daarom belangrijk om je goed te informeren welke zorgverzekeraar het beste bij u past. 

De vergoedingen van orthodontie is dus afhankelijk van jouw verzekeringspakket of zorgkosten worden vergoed. De orthodontische behandeling van uw kind tot 18 jaar is bij sommige verzekeraars al op uw aanvullende polis meeverzekerd. Het is dan ook verstandig om uw kinderen te koppelen aan de ouder met de beste aanvullende zorgverzekering. De tendens is  dat u vaker voor een kind zelf een aanvullende verzekering dient af te sluiten. Een orthodontische behandeling bij volwassenen wordt over het algemeen minder uitgebreid vergoed dan bij jongeren. Toch is het vergelijken van de verschillen tussen de verzekeringspakketten erg belangrijk in het geval u een beugelbehandeling overweegt.

Bijna altijd valt een vergoeding voor orthodontie onder het aanvullend pakket. Slechts bijzondere gevallen, zoals hulp bij aangeboren afwijkingen als schisis (hazenlip), worden vergoed door de basisverzekering. Om deze afwijkingen te behandelen is vaak een uitgebreide orthodontiebehandeling in combinatie met kaakchirurgie nodig. Om voor vergoeding van dit soort behandelingen in aanmerking te komen, moet je eerst toestemming vragen bij je zorgverzekeraar of de orthodontist moet een machtigingsaanvraag indienen. In de meeste gevallen is dus een aanvullende verzekering nodig om de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen.

Een gemiddelde orthodontische behandeling duurt twee jaar en speelt zich af in twee à drie verzekeringsjaren. Let dus goed op bij het zoeken en vergelijken van een aanvullende verzekering voor orthodontie op: de premie, maximale vergoeding, vergoedingspercentage en aanvullende voorwaarden zoals wachttijden of een medische acceptatieprocedure.

Vergoeding voor een behandeling onder de 18 jaar komt uit de aanvullende verzekering hoofdverzekerde (veelal de ouder). Soms is een jaar wachttijd van toepassing. Voor volwassenen is er in de aanvullende verzekering soms vergoeding tot een maximum bedrag.

Om de verschillende verzekeringen en bijbehorende vergoedingen met elkaar te vergelijken kunt u gebruikmaken van deze website https://vergelijkmondzorg.nl/orthodontie/ 

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag
08:15 – 12:15 en 13:00 – 17:00

Dinsdag
08:15 – 12:15 en 13:00 – 17:00

Woensdag
08:15 – 12:15 en 13:00 – 17:00

Donderdag
08:15 – 12:15 en 13:00 – 17:00